Toata viata am crezut ca relatiile au rol de crestere si evolutie personala pentru fiecare dintre cei doi. Si acum cred la fel, doar ca vreau sa adaug un aspect.

Se intampla uneori sa atragem relatii foarte intense, care ne apasa puternic pe Ego, ne scot frici, temeri si tot felul de prejudecati si de convingeri limitative.

Si, la inceput, cand constientizezi lucrurile acestea, desi e greu, te bucuri pentru ca stii ca asa evoluezi. Doar ca atunci cand se aduna multe trigere, e din ce in ce mai greu.

Stii, am mai crezut ceva toata viata: ca trebuie sa ramai acolo si sa iti rezolvi problemele, traumele, sa depasesti ceea ce celalalt scoate din tine.

Uite ca acum nu mai cred asa. Nu e musai sa stai intr-o relatie de dragul dezvoltarii personale. Poti bine-merci sa lucrezi cu tine si fara sa ramai in relatie, mai ales atunci cand nu iti mai este bine.

E ca si cum te-ai incapatana sa ramai uscat in furtuna. Adica, e furtuna si te uzi. Si faci eforturi sa te usuci, desi tu stai tot in furtuna. Pentru ca uneori furtuna nu se opreste. Adica oamenii nu se schimba. Decat daca vor ei. Daca vor cu adevarat.

Deci, da, relatiile e firesc sa te ajute sa evoluezi. Sa cresti. Sa cresteti impreuna. Cu bucurie si implinire. Dar pentru asta ai nevoie si de putere. Putere interioara. Pe care ti-o iei din multe.

Si atunci cand trigerele din relatie te storc de putere… e greu sa mai evoluezi si sa mai cresti. Aici vine comparatia de care spuneam cu statul in furtuna uscat.

Si totusi de multe ori ne incapatanam sa ramanem acolo. Sa dam sanse. Sa ne dam sanse. Sa nu ne simtim vinovati. Ca nu am facut destul sau tot ce se putea. Dar… pana cand? Cum decizi ca ai facut tot si ca oricat ai vrea, nu ai cum sa te usuci stand in mijlocul furtunii?

Te uiti la tine. Profund in sufletul tau. Si esti sincer cu tine. Cat de bine iti este, per total, in relatia respectiva? Te iubesti pe tine? Te respecti? Te stimezi pe tine, cel care esti, inclusiv in rolul din relatia respectiva? Daca nu faci lucrurile acestea, e clar ca nu iti este bine. Si atunci cum sa cresti si sa evoluezi? Deci, se anuleaza, de fapt, rolul relatiei respective.

Si oricat ai sta acolo, lucrurile nu se vor schimba. Nu poti fi uscat in mijlocul furtunii decat atunci cand furtuna inceteaza si tu iti pui alte haine. Deci, nu te mai minti si nu mai spera imposibilul. Viata este despre a-ti fi bine, despre a evolua, a creste, a fi fericit si implinit. Restul sunt minciunile pe care ti le spui tu tie.

Reclame